fbpx
Branding - Marketing - Design

Branding de produs

Ne-am concentrat pe o abordare modernistă foarte pragmatică, o documentație intensă a fiecarei nise in parte și raspunsuri rapide.
Fiecare proiect ne-a facut mai puternici.

Ce inseamna branding de produs? Orice produs detine o eticheta. Acea eticheta este numele si identitatea respectivului produs. Pana acum avem doar atat. Ei bine acea eticheta prezinta o marca. Noi vrem ca acea marca sa devina brand, insa nu este atat de usor. Ca de exemplu putem lua brandul Nike. Nike nu inseamna doar fabricile pe care le are si doar materialele fizice de care dispune. Daca vrem sa facem o demonstratie de putere si daca dispunem de bugetul necesar, putem achizitiona pentru un oarecare pret toate masinariile folosite in fabricile Nike. Putem cumpara si fabrica in sine, la fel de bine putem sa acontam si terenul pe care este situata fabrica, si in acest exercitiu de imaginatie putem spune ca ne permitem sa facem toate aceste lucruri.

BRANDING – CONTINUAREA EXERCITIULUI DE IMAGINATIE…

Daca insa vrem sa continuam exercitiul de imaginatie si sa ne ducem mai departe, inspre achizitionarea brand-ului Nike, va trebui sa sapam adanc in lumea viselor pentru a gasi resursele necesare pentru o astfel de tranzactie. Aceasta este puterea unui brand.Brandul unei companii este cladit pe ani intregi de munca, pe transpiratia a mii de oameni, pe ideile unor minti stralucite si pe eforturi depuse in mentinerea unui nivel de calitate ridicat care sa se asocieze cu brandul si cel mai important dintre toate brandul este cladit pe un plan strategic de branding bine gandit pe termen lung dar si pe termen scurt.

DETALII SI PUNCTE FORTE

Acum putem sa presupunem ca suntem la inceputul unui drum in care dorim ca numele companiei noastre sa devina un brand international, cu o notorietate ridicata pe piata mondiala. Si tot ce detinem in acest moment este un produs. Ce putem sti cu siguranta este faptul ca produsul nostru, conform caracteristicilor sale, nu dispune de unicitate pe piata, ba chiar, daca ne uitam in jur, vom putea vedea multe produse similare cu al nostru. Ce tehnici trebuie sa aplicam astfel incat un eventual client sa fie atras de produsul nostru in detrimentul produselor prezentate de concurenta? In primul rand trebuie sa ii conferim un grad de unicitate astfel incat produsul nostru sa fie usor de recunoscut. Tocmai ce am spus ca nu este unic, ba chiar ca este similar cu celelalte produse de pe piata. Ei bine, trebuie sa studiem cu maxima atentie toate produsele din aceiasi categorie, si sa gasim chiar si cele mai mici detalii care il plaseaza cu un nivel peste restul produselor. Trebuie sa ii gasim punctele forte.

BRANDING DE PRODUS VS BRANDING DE COMPANIE

 

Odata ce am terminat aceasta munca de cercetare si odata ce avem in mana avantajele pe care le detinem cu produsul nostru, trebuie sa stabilim o strategie prin care sa prezentam consumatorului aceste aventaje competitive pe care le detine produsul nostru comparat fiind cu produsele concurentei.Un nume sugestiv trebuie gasit pentru produsul nostru. Numele trebuie sa fie ‘catchy’ sa aiba o rezonanta anume, care sa placa la auz. De asemenea prin intermediul numelui trebuie sa incercam sa prezentam cateva dintre caracteristicile pe care le prezinta produsul, dar mai mult decat atat, trebuie sa prezentam prin intermediul numelui, avantajele de care dispune produsul. Nu este o munca usoara, chiar daca initial ar putea parea, dar trebuie dusa la indeplinire si trebuie ales un nume cat mai unic si mai caracteristic pentru produs. Pentru a fi sigur ca numele ales ramane unic, este recomandata inregistrarea respectivului nume la OSIM, astfel incat sa detinem propritetate deplina asupra acestui nume.

DE LA MARCA LA BRAND

Acum am trecut de primul pas si avem proprietate asupra unei marci. Marca insa, cum am mentionat anterior, nu este un brand. Tot ceea ce avem de facut de acum incolo tine de branding. Brandingul de produs nu poate fi facut individual astfel incat un produs trebuie asociat cu un brand. Nimeni nu cunoaste o pereche anume de adidasi fara sa stie compania de care apartin. Spre exemplu, da, Air Max sunt foarte cunoscuti si au un brand propriu, dar daca chestionam mai departe aflam, ca cei care cunosc brandul Air Max, cunosc si brandul Nike. Ei bine despre acest lucru este vorba, odata ce ai marca, branding-ul de produs si braning-ul de companie trebuie facute in paralel.Vestea buna este ca la noi la Cando media, ne putem ocupa de ambele. Te putem ajuta sa faci un brand de produs care sa fie in topuri, in acelasi timp in care brandul companiei tale va fi la acelasi nivel.

Realizam continut nativ pentru fiecare platforma de social media pe care activati.

Haide sa lucram impreuna! Suna acum: 0741696041